Hard anodiseren van aluminium producten

Hard anodiseren van aluminium

Bij hard anodiseren krijgt het aluminium een zeer dikke, harde, slijtvaste en corrosiebestendige laag. Door hard anodiseren zijn lagen bestand tegen extreem hoge belasting en zijn meer slijtvast dan gehard staal of hardchroom. Hard anodiseren zorgt voor een zeer hoge krasbestendigheid en een hoge elektrische isolatie. Hard anodiseerlagen kunnen tevens behandeld worden met een PTFE coating om goede glijeigenschappen en lage wrijvingsweerstanden te bereiken. Ook nabehandelingen om zeer lage ruwheden te bereiken, zoals honen of leppen, behoren tot de mogelijkheden.

Superieure slijtvaste hard anodiseerlagen

Begin 2013 heeft Adruu een nieuwe hard anodiseer lijn in gebruik genomen (4000 x 1200 x 500 mm). Hierdoor is Adruu een van de weinige bedrijven die werkelijk op 0°C hard anodiseert. Door werkelijk op  0°C te hard anodiseren ontstaan superieure lagen die meer slijtvast zijn dan normale hard anodiseerlagen. Adruu heeft de beschikking over een Taber Abraser slijtvastheidsmeter voor het testen van materialen op slijtvastheid.

Grote en kleine lijn voor maatvast hard anodiseren

Adruu biedt de mogelijkheid om onderdelen zowel in de grote lijn (4000 x 1200 x 500 mm) als in de kleine lijn te hard anodiseren. Hierdoor is Adruu in staat om zeer snel en effectief aluminium onderdelen te behandelen, van enkelstuks tot miljoenen onderdelen per jaar.

Kwaliteitsgarantie maatvast hard anodiseren.

In principe kunnen onderdelen maatvast hard geanodiseerd worden. Bij specifieke maatvoering en laagdiktes is het verstandig om maten vooraf te corrigeren. Adruu behandelt producten volgens de meest voorkomende normen zoals MIL-specs en automotive normen zoals de TL-212

hardanodiseren
hard anodiseren lage ruwheid

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken